Egy jó szálloda menedzsment rendszer rendelkezik saját foglalási modullal, amit könnyen beilleszthetünk bármilyen weboldalba. A saját foglalási rendszer kiemelt jelentőségű, mivel ennek használata nem csak a szálloda hatékonyságát és nyereségét növeli, hanem hosszú távon könnyebben lesznek vendégeik visszatérő vendégek. Természetesen elérhetőek a piacon PMS független foglalómotorok is, ezek azonban, bármennyire jók is, mindig kevésbé lesznek használhatóak, mint a kifejezetten a szálláshely által használt PMS-hez fejlesztett integrált megoldás.

Az alábbiakban bemutatjuk, miért olyan fontos a szállodáknak a saját foglalási rendszer:

Több foglalás: még ma is gyakoriak az olyan honlapok, ahol a foglalási felület helyett ajánlatkérő űrlapok találkozhat az érdeklődő. A leendő vendégek azonban egyre inkább azonnali foglalási lehetőséget, visszaigazolást, és fizetési megoldást keresnek, a legtöbben rögtön továbblépnek a versenytársak korszerűbb oldalára, vagy a szálláshely számára költségesebb közvetítő oldalakra.

Költségcsökkentés: A foglalási platformok használata magas költségekkel jár. A saját foglalási rendszerrel a szállodák csökkenthetik ezeket a költségeket, mivel a vendégek közvetlenül tudnak foglalni náluk, minimalizálva a költségeket. A Previo direkt foglalási rendszerénél például egyáltalán nincsenek jutalékok.

Kontroll és rugalmasság: A saját foglalási rendszerrel a szállodák teljes ellenőrzést szereznek a foglalási folyamat felett. Rugalmasan állíthatják be az árakat, az ajánlatokat és a foglalási feltételeket az aktuális igényekhez és körülményekhez igazítva.

Adatvédelem és biztonság: Az ügyfélinformációk védelme kiemelt prioritás a vendégek számára. A saját foglalási rendszer lehetővé teszi a szállodák számára, hogy szigorú adatvédelmi és biztonsági protokollokat alkalmazzanak, ami erősíti az ügyfelek bizalmát, illetve a vendégek hozzájárulása esetén felhasználhatják az adatokat marketing kampányaikban.

Márkaépítés és marketing: A saját weboldalon keresztül történő foglalások lehetővé teszik a szállodáknak, hogy erősítsék a márkaidentitásukat, és egyedi marketingstratégiákat alkalmazzanak. Ezáltal növelik az ismertségüket és kiemelkednek a versenytársaik közül.

Vendégélmény javítása: A saját rendszer által biztosított egyszerű és felhasználóbarát foglalási folyamatok javítják a vendégélményt. Az egyszerűség és az átláthatóság növeli a foglalások számát és az elégedettséget.

Hűségprogramok és kiemelt ajánlatok: A szállodák saját foglalási rendszere révén könnyen bevezethetnek hűségprogramokat és kiemelt ajánlatokat, amelyekkel vonzóbbá tehetik szálláshelyüket és a direkt foglalást weboldalukon

Dinamikus árazás: Az integrált szállás menedzsment és foglalási rendszer lehetővé teszi a szállodáknak a dinamikus árazás alkalmazását, azaz az árakat az aktuális kereslet és kínálat alapján változtathatják. Ez optimalizálja a bevételeket és segít elkerülni az alul- vagy túlárazást.

Kapcsolattartás és ügyfélkezelés: A saját foglalási rendszer lehetőséget kínál a szállodáknak a közvetlen kapcsolattartásra a vendégeikkel. Ez lehetővé teszi a személyre szabott ügyfélkezelést, gyorsabb problémamegoldást és hosszú távú kapcsolatok kialakítását.

 

Összességében a saját foglalási rendszer a szállodák számára stratégiai eszköz, amely nemcsak költségcsökkentést és hatékonyságnövelést hoz, hanem lehetőséget teremt a hosszú távú siker és a vendégelégedettség szempontjából is.

 

További cikkeink a témában:

5 DOLOG, AMI TÖBB KÖZVETLEN FOGLALÁST HOZ

5 DOLOG, AMITŐL ÉLMÉNY LESZ A SZOBAFOGLALÁS