DigitalizációEgyébFoglalási motorJövedelmezőségSzállás weboldal

Hogyan elégíthetőek ki leginkább napjaink szállodavendégének igényei

By 2019-08-05 No Comments

Manapság a szállodavendégek magas elvárásokkal rendelkeznek. Szeretnék a legújabb technológiát, változatos étkezési lehetőségeket, szórakozást, és minden olyan tényezőt, ami utazásukat a leginkább élvezetessé tudja tenni. A szállodák számára ezen követelményeknek való megfelelés enyhén szólva is kihívást jelenthet.

Ennek megkönnyítése érdekében az alábbiakban igyekszünk hasznos tanácsokat adni.

  1. Az úti cél és az élmények fontossága

Egyre több ember utazik azzal a szándékkal, hogy egyedülálló élményben legyen része. Amikor a vendégek meglátogatnak egy helyet, egy kalandot keresnek, egy történetet szeretnének, amit később megoszthatnak másokkal – gyakran a közösségi médián keresztül.

Ezt a tendenciát használja ki az Airbnb is az utóbbi időben – egyedi élményeket kínálva a vendégeknek. Az utazók végtelen számú program közül választhatnak: helyi őslakosokkal szent hegyet mászhatnak meg Kenyában, kutyaszánozhatnak Norvégiában, felfedezhetik Kuba rejtett kincseit, gasztro-kajakozásra mehetnek Svédországban – a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Tippek a sikerhez:

Ahelyett, hogy egy tipikus városnéző kirándulást ajánlanánk a vendégeknek, inspiráljuk őket különleges élményekkel, amiket máshol nem találnak meg. Ezek szervezéséhez vegyük figyelembe a közelgő eseményeket, amelyek lehetőséget kínálnak számukra valami teljesen új és szokatlan dolog kipróbálására. Állítsunk össze néhány ilyen programot attól függően, hogy milyen érdeklődésű vendégcsoportot szeretnénk megcélozni. Érdemes létrehozni egy külön oldalt a szálloda honlapján, ami kifejezetten arra szolgál, hogy programokat és élményeket kínáljon a leendő vendégek számára. Ez nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy felkeltsük a potenciális foglalóink érdeklődését.

  1. A gasztronómia, mint kulcstényező

Az étkezési élmény szerves részét képezi a nyaralásnak, és a gasztroturizmus önmagában is virágzó iparággá kezd válni. Az utazók szeretnének egyedülálló kulináris élményt szerezni, valami egyedülállót tapasztalni az étkezések során is.

Amellett, hogy az étkezést élménnyé kell varázsolni, a szállodáknak egyre több táplálkozási is ki kell elégíteniük, kezdve a gluténmentestől és a paleo-n át a bio- és vegán igényeket is figyelembe véve.

Az optimális étkezési élmény biztosítása még soha nem volt ilyen fontos.

Tippek a sikerhez:

Adjuk meg a vendégeinek az esélyt arra, hogy megkóstolhassák a helyi jellegzetes fogásokat. Vegyük fel a kapcsolatot a helyi termelőkkel, szerezzük be tőlük az alapanyagot, annak érdekében, hogy az étlapunk autentikus és egyedi legyen.

Tekintettel az egészséges táplálkozás tendenciájára, fontoljuk meg az egészséges ételek felvételét a minibárba is.

Az elvárások kezelése érdekében elengedhetetlen az érkezés előtti megfelelő kommunikáció. Tegyük fel a szálloda éttermének étlapját a weboldalra, és bátorítsuk a vendégeket arra, hogy étkezési preferenciáikat és igényeiket előre jelezzék a szálloda számára.

  1. Mit ajánl a szállodánk?

Az igényes utazóknak magas elvárásai vannak a szállodák által kínált élményekkel kapcsolatban is. A wellnesre vágyó vendégek új elvárásokat hoznak magukkal, különösen a luxus kategóriában. Manapság már egyáltalán nem rendkívüli, hogy a szállodák vízi aerobik órákat, medencejátékokat, de akár jógaórákat vagy méregtelenítő kúrákat is ajánlanak a vendégek számára.

Az is nagyon fontos, hogy egy vendég mit talál a szobában. A modern szállodai szobának az otthon élményét kell nyújtania luxuskivitelben.

Tippek a sikerhez:

Vegyünk figyelembe minden olyan tényezőt, amitől egy vendég maximálisan kiszolgálva érzi majd magát. Ügyeljünk arra, hogy az általunk kínált szolgáltatások magas színvonalúak legyenek. A szoba felszereltsége is nagyon fontos, és a lényegtelennek tűnő apróságok is nagyon fontosak lehetnek. Legyen puha a törölköző, frissen vasalt az ágynemű, gondoskodjunk jól felszerelt minibárról, minőségi piperecikkekről, finom, jó minőségű kávéról és teáról. A kis luxusdolgok is nagy benyomást kelthetnek.

  1. A foglalási élmény fontossága

Napjainkban teljesen alapvető elvárás, hogy a foglalás zökkenőmentes legyen. A szálloda honlapja legyen könnyen navigálható, áttekinthető, színes, keltse fel a potenciális vendégek érdeklődését, majd biztosítson egy egyszerű foglalási folyamatot.

Tippek a sikerhez:

A Hotrest foglalási rendszere segítségével a felhasználók gyorsan megtalálhatják a csomagokat, szobákat és az árakat, és könnyedén lebonyolíthatják a foglalásukat.

A magas elvárások kora

A szállodáknak minden eddiginél erőteljesebben kell dolgozniuk, hogy kielégítsék a mai, 21. századi utazó igényeit. A fentiekben felsorolt szempontok figyelembevételével a szálloda sokat tehet annak érdekében, hogy megfeleljen, kezelje és meghaladja vendégei elvárásait, maximálisan kielégítse az ő igényeiket.

Válassza a Hotrest szálloda szoftver, mert cserébe:

  • egy modern, könnyen használható és tanulható szálloda rendszert kap
  • folyamatosan új PMS funkciókat kap plusz költségek nélkül
  • biztosítjuk a mindenkori törvényi megfelelést (pl. NTAK), plusz költségek nélkül
  • integrált szálloda szoftver modulokat kap, amik jól működnek együtt
  • megbízható supportot adunk, plusz költségek nélkül
  • bármikor visszamondhatja, így nincs kockázat
  • szálláshely és vendég adatai biztonságban lesznek
  • segítünk csökkenteni hotele /panziója adminisztrációs terheit

Válassza a Hotrest szálloda szoftver, mert cserébe:

  • modern, könnyen használható és tanulható szálloda szoftvert kap
  • folyamatosan új PMS funkciókat kap plusz költségek nélkül
  • biztosítjuk a mindenkori törvényi megfelelést (pl. NTAK), plusz költségek nélkül
  • megbízható supportot adunk, plusz költségek nélkül
  • bármikor visszamondhatja, így nincs kockázat
  • segítünk csökkenteni hotele /panziója adminisztrációs terheit